Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Monday, August 31, 2015

GRE Sample Questions Antonyms part 3

GRE sample antonyms are given below. Practice GRE antonyms Part 1 and Part 2 as well.

1. PIQUANT
A. Pungent
B. Spicy
C. Tasty
D. Delicious
E. Dull
Ans : E

2. EBULLIENT
A. Exuberant
B. Cheerful
C. Happy
D. Fun
E. Sad
Ans : E 

Read: GRE Sentence Completion Sample Questions.   

3. INDIGENOUS
A. Original
B. Foreign
C. Native
D. Unusual
E. National
Ans : B 

4. BEGINNING
A. Opening
B. Ending
C. Foundation
D. Establishment
E. Founding
Ans : B 

Read: GRE Quantitative Comparisons Sample Questions.   

5. BLESS
A. Curse
B. Approve
C. Sanctify
D. Make holy
E. Purify
Ans : A 

6. COURAGE
A. Bravery
B. Cowardice
C. Daring
D. Bold
E. Heroic
Ans : B 

Read: GRE Data Interpretation Sample Questions.  

7. Question 67
A. Desolation
B. Hopelessness
C. Misery
D. Sadness
E. Hope
Ans : E 

8. ECONOMICE
A. Waste
B. Saving
C. Wealth
D. Finance
E. Assets
Ans : A 

Read: GRE Quantitative Ability Sample Questions.  

9. FEEBLE
A. Weak
B. Delicate
C. Shabby
D. Strong
E. Scruffy
Ans : D 

10. HASTEN
A. Hurry
B. Rush
C. Speed
D. Dawdle
E. Scurry
Ans : D

Read: GRE Analytical Reasoning Sample Questions.  

11. INFERIOR
A. Lower
B. Poorer
C. Low grade
D. Superior
E. Second rate
Ans : D

12. LAWYER
A. Notary
B. Client
C. Legal representative
D. Trial lawyer
E. Public prosecutor
Ans : B 

Read: GRE Logical Reasoning Sample Questions.  

13. KNOWLEDGE
A. Ignorance
B. Awareness
C. Attentiveness
D. Understanding
E. Thoughtfulness
Ans : A 

14. LENGTHEN
A. Extend
B. Elongate
C. Stretch
D. Pull out
E. Shorten
Ans : E 

Read: GRE Comprehensions.   

15. MAD
A. Sane
B. Crazy
C. Foolish
D. Unwise
E. Reckless
Ans : A 

16. OFFER
A. Refuse
B. Present
C. Tender
D. Suggest
E. Advise
Ans : A 

Read: GRE Analogies Sample Questions.    

17. PLEASE
A. Satisfy
B. Gratify
C. Displease
D. Oblige
E. Delight
Ans : C 

18. QUALIFIED
A. Capable
B. Trained
C. Skilled
D. Unqualified
E. Educated
Ans : D 

Read: English Word Meaning Sample Questions.

19. PLENTIFUL
A. Copious li>Profuse
B. Abundant
C. Numerous
D. Scarce
Ans : E 

20. RAPID
A. Speedy
B. Swift
C. Fast
D. Slow
E. Hurried
Ans : D

Read: Synonyms Sample Questions.

21. PRUDENT
A. Careful
B. Imprudent
C. Sensible
D. Practical
E. Discreet
Ans : B

22. SCATTER
A. Collect
B. Disperse
C. Spread out
D. Distribute
E. Allocate
Ans : A 

Read: Sentence Correction Sample Questions.

23. SERIOUS
A. Grave
B. Sober
C. Trivial
D. Grim
E. Stern
Ans : C 

24. SECOND-HAND
A. New
B. Used
C. Recycle
D. Cast off
E. Salvage
Ans : A 

Read: Sentence Completion Sample Questions.

25. SOW
A. Implant
B. Scatter
C. Drill
D. Reap
E. Insert
Ans : D 

26. SPEAKER
A. Listener
B. Orator
C. Spokesman
D. Narrator
E. Realtor
Ans : A 

Read: Fill in the blanks Sample Questions.

27. SUNNY
A. Clear
B. Bright
C. Luminous
D. Cloudy
E. Vivid
Ans : D 

28. TRANSPARENT
A. Clear
B. Visible
C. See-through
D. Apparent
E. Opaque
Ans : E 

Read: One Word Substitution Sample Questions.

29. VICTORY
A. Triumph
B. Defeat
C. Success
D. Achievement
E. Accomplishment
Ans : B 

30. Wisdom
A. Folly
B. Knowledge
C. Perception
D. Insight
E. Understanding
Ans : A

Read: Phrase and Idioms Sample Questions.

31. WAX
A. Polish
B. Shine
C. Wane
D. Enlarge
E. Expand
Ans : C

32. VIRTUE
A. Vice
B. Good quality
C. High merit
D. Asset
E. Quality
Ans : A 

Read: Error Detection Sample Questions.

33. TIGHT
A. Rigid
B. Loose
C. Fixed
D. Stiff
E. Inflexible
Ans : B 

34. STRAIGHT
A. Directly
B. Without delay
C. Crooked
D. Immediately
E. At once
Ans : C 

Read: Critical Reasoning Sample Questions.

35. SOUR
A. Acid
B. Tart
C. Bitter
D. Harsh
E. Sweet
Ans : E 

36. PURE
A. Clean
B. Impure
C. Uncontaminated
D. Sterilized
E. Fresh
Ans : B 

Read: General Knowledge Sample Questions.

37. MAGNETIZE
A. Demagnetize
B. Draw
C. Invite
D. Pull towards you
E. Attract
Ans : A 

38. LAZY
A. Indolent
B. Idle
C. Inactive
D. Energetic
E. Motionless
Ans : D 

39. INHABITED
A. Occupied
B. Populated
C. Engaged
D. Uninhabited
E. Settled
Ans : D 

40. HERO
A. Coward
B. Super man
C. Champion
D. Victor
E. Winner
Ans : A

Receive Updates Straight in Your Inbox by Submitting Your email Below.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...