Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tuesday, November 24, 2015

SAT Sample Questions Analogies Part 1

SAT Analogy Questions are Given Below:

1. March, Skip, Jog 
Toss, Pitch, -- -- -- --
A. Hurl
B. Jump
C. Ballet
D. Swing over
Ans : A

2. Dinner, Banquet, Snack 
Refuge, Palace, -- -- -- --
A. Lobby
B. Defense
C. Paradise
D. Mansion
Ans : D


3. Bat, Honey bee, Angel 
Kangaroo, Rabbit, -- -- -- --
A. Grasshopper
B. Fish Angel
C. Jogger
D. Possum
Ans : A


4. Partition, Border, Barrier 
Road, Lane, -- -- -- --
A. Walker
B. Slope
C. Airstrip
D. Passageway
Ans : D

Each one of the subsequent questions consists of an associated pair of words, pursued by five pairs of words. Select the pair that perfectly symbolize a alike relationship to the one articulated in the actual pair of words.

5. Binding : Manuscript
A. Frame : Picture
B. Scandalous : Gang
C. Nail : Knock
D. Show : Museum
E. Artiste : Carpenter
Ans : A

6. Discover : Find out
A. Doze : Rouse
B. Study : Glide
C. Imagine : Relate
D. Examine : Learn
E. Write : Produce
Ans : D

7. Siamese : Cat
A. Romaine : Lettuce
B. Mark : Blemish
C. Collar : Bridle
D. Category : Breed
E. Dog : Puppy
Ans : A

8. Bird : Finch
A. Dalmatian : Dog
B. Monster : Reptile
C. Collie : Marsupial
D. Frog : Tadpole
E. Ant : Ladybug
Ans : A

9. Blossom : Petal
A. Sandals : Shoes
B. Bottom : Ball
C. Tire : Bicycle
D. Salt : Sprinkle
E. Puppy : Dog
Ans : C

10. Bale : Fiber
A. Cow : Steak
B. Fat : Churn
C. Curd : Butter
D. Wine : Uproar
E. Grain : Shock
Ans : E

11. Rooster : Crows 
Honks : -- -- --
A. Bleep
B. Pig
C. Horn
D. Swine
Ans : C

12. Joyful : Happy 
Funny : -- -- --
A. Amusing
B. Comics
C. Entertaining
D. Somber
Ans : A

13. Pointy : Rounded 
Quick : -- -- --
A. Endless
B. Lunch
C. Fast
D. Continual
Ans : A

14. Image : Postcard 
Leg : -- -- --
A. Table
B. Study
C. Arm
D. Chair
Ans : A

15. Tarantula : Spider 
Award : -- -- --
A. Emmy
B. Identify
C. Deny
D. Distinguish
Ans : A

16. Oil : Power 
Library : -- -- --
A. Petrol
B. Information
C. Sun
D. In sequence
Ans : B

17. Bee : Beehive 
Squirrel : -- -- --
A. Tree
B. Rodent
C. Small
D. Little
Ans : A

18. Toupee : Wig 
Spunky : -- -- --
A. Plucky
B. Trouble
C. Dull
D. Difficulty
Ans : A

19. Soft : Warty 
Unknown : -- -- --
A. Mysterious
B. Anonymous
C. Famous
D. Strange
Ans : C

20. Petal : Flower
A. Hare
B. Mammal
C. Tail
D. Animal
Ans : A

21. Creative : Artistic 
Stair : -- -- --
A. Hallway
B. Feet
C. Step
D. Tread
Ans : C

22. Stilt : Quilt 
Beak : -- -- --
A. Songbird
B. Bill
C. Mouth
D. Jaws
Ans : A

23. Mink : Soft 
Mold : -- -- --
A. Illness
B. Fuzzy
C. Shape
D. Figure
Ans : B

24. Lemon : Yellow 
Sweatpants : -- -- --
A. Exercise
B. Legs
C. Comfy
D. Cozy
Ans : C

25. Hamster : Rodent 
Stealing : -- -- --
A. Thief
B. Crime
C. Giving
D. Robber
Ans : B

26. Shallow : Deep 
Fancy : -- -- --
A. Formal
B. Drab
C. Tiara
D. Plain
Ans : B

27. Owl : Hoots 
Whirs : -- -- --
A. Noise
B. Blowing
C. Fan
D. Sound
Ans : C

28. Car : Garage 
Bun : -- -- --
A. Hamburger
B. Lunch
C. Bread
D. Bread stick
Ans : A

29. Progress : Retreat 
Stiff : -- -- --
A. Flexible
B. Bone
C. Unyielding
D. Supple
Ans : A

30. Numerator : Fraction 
Flower : -- -- --
A. Blooming
B. Fragrant
C. Blooming
D. Stem
Ans : D

31. Unbreakable : Susceptible 
Sweet : -- -- --
A. Dessert
B. Sugar
C. Bitter
D. Honey
Ans : C

32. Tire : Vehicle 
Keys : -- -- --
A. Piano
B. Fingers
C. Tune
D. Melody
Ans : A

33. Lemonade : Cocktail 
Cat : -- -- --
A. Tabby
B. Whisker
C. Soft
D. Spongy
Ans : A

34. Swamp : Wet 
Spotted : -- -- --
A. Plain
B. Cheetah
C. Animal
D. Beast
Ans : B

35. Cereal : Superstore 
Pharmacy : -- -- --
A. Sick
B. Physician
C. Aspirin
D. Unwell
Ans : C

Receive Updates Straight in Your Inbox by Submitting Your email Below.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...