Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Tuesday, January 5, 2016

SAT Sample Questions Analogies Part 2

SAT Analogy Questions Part 2 are Given Below:

1. Fabric : Towel 
Eyeglasses : -- -- --
A. Spectacles
B. Eye
C. Device
D. Machine
Ans : A

2. Late : Premature 
Sprightly : -- -- --
A. Exhausted
B. Lively
C. Elf
D. Active
Ans : A

3. Vegetation : Woods 
House : -- -- --
A. Cozy
B. Home
C. Roof
D. Comfortable
Ans : C

4. Arkansas : Status 
Train : -- -- --
A. Travelers
B. Transportation
C. Tracks
D. Moving
Ans : B

5. Lettuce : Blossoming 
River : -- -- --
A. Flowing
B. Navigation
C. Ocean
D. Steering
Ans : A

6. Heel : Shoe 
Teeth : -- -- --
A. Chewing
B. Firm
C. Beaver
D. Solid
Ans : C

7. Terrified : Certain 
Entertaining : -- -- --
A. Amusing
B. Boring
C. Bestseller
D. Humorous
Ans : B

8. Swine : Oinks 
Beeps : -- -- --
A. Pager
B. Electronic
C. Silence
D. Quiet
Ans : A

9. Limb : Sleeve 
Lunchbox : -- -- --
A. Metal
B. Lunch
C. School
D. Discipline
Ans : B

10. Fussy : Picky 
Fabric : -- -- --
A. Cloth
B. Fabric
C. Threadbare
D. Material
Ans : A

11. Vocabulary : Book 
Ballet : -- -- --
A. Graceful
B. Dance
C. Ballerina
D. Boogie
Ans : B

12. Orion : Gathering 
Dog : -- -- --
A. Pooch
B. Obedient
C. Pug
D. Dutiful
Ans : C

13. Cherry : Curved 
Thread : -- -- --
A. Needle
B. Weaving
C. Thin
D. Spine
Ans : C

14. Walls : Fortress 
Wheelbarrow : -- -- --
A. Motion
B. Wheel
C. Gardening
D. Action
Ans : B

15. Freezing : Warm 
Jagged : -- -- --
A. Coastline
B. Irregular
C. Smooth
D. Uneven
Ans : C

16. Macaroni :Â Pasta 
Mammal : -- -- --
A. Furry
B. Monkey
C. Warm blooded
D. Hairy
Ans : B

17. Brontosaur :Â Plant Eating 
Spinach : -- -- --
A. Popeye
B. Leafy
C. Dining
D. Abundant
Ans : B

18. Basketball :Â Sport 
Cheese : -- -- --
A. Sandwich
B. Mozzarella
C. Dairy
D. Butter
Ans : B

19. Watch :Â Disregard 
Gather : -- -- --
A. Scatter
B. Rake
C. Combine
D. Collect
Ans : A

20. Chase :Â Hunt 
Roomy : -- -- --
A. Spacious
B. Small
C. Chamber
D. Airy
Ans : A

21. Monarch :Â Measuring 
Crayon : -- -- --
A. Coloring
B. Wax
C. Supplies
D. Polish
Ans : A

22. Nauseated :Â Queasy 
Star : -- -- --
A. Celebrity
B. Glowing
C. Sky
D. Bright
Ans : A

23. Burner :Â Oven 
Burrito : -- -- --
A. Food
B. Warm
C. Tortilla
D. Pasta
Ans : C

24. Louisiana :Â State 
Barn : -- -- --
A. Building
B. Farm
C. Home
D. Ranch
Ans : A

25. Galaxy :Â Huge 
Brass : -- -- --
A. Dull
B. Steel
C. Trumpet
D. Declare
Ans : C
26. Pedal: Bicycle
A. Walk: Hop
B. Clasp: Belt
C. Oar: Canoe
D. Enervate: Car
E. Inch: Gauge
Ans : C

27. Division: Section
A. Riser: Phase
B. Tie : Bunch
C. Platform : Orator
D. Layer : Tier
E. Episode : Poetry
Ans : D

28. Unhappy: Depressing
A. Exhausted : Tired
B. Soaring : Shrinking
C. Fast : Poky
D. Orderly : Thoughtful
E. Progressive : Regressive
Ans : A

29. Spine: Brush
A. Key : Piano
B. Limb : Leg
C. Sprawl : Chair
D. Art : Statue
E. Period : Drape
Ans : A

30. Drizzle: Sprinkle
A. Run : Jog
B. Whirl :Lunge
C. Jump : Trundle
D. Organize : Rebound
E. Run : Jog
Ans : E

31. Throb: Vibrate
A. Jazz : Performer
B. Exhausted : Doze
C. Examine : Scrutinize
D. Jog : Run
E. Find : Mislay
Ans : C

32. School: Discipline
A. Group : Peacock
B. Wolf : Pack
C. Beagle : Tribe
D. Cow : Cattle farm
E. Elephant : Forest
Ans : B

33. Odometer: Remoteness
A. Mileage : Velocity
B. Weighing machine : Mass
C. District : Range
D. Length : Width
E. Shuffle : Base
Ans : B

34. Waitress: Eating place
A. Teacher : School
B. Driver : Bus
C. General practitioner : Analysis
D. Writer : Manuscript
E. Performer : Role
Ans : A

35. Skein: Fiber
A. Tree : Trudge
B. Press : Lemon
C. Ream : Paper
D. Cultivate : Acre
E. Blaze : Coal
Ans : C
71. Clammy :Â Glue 
Warm : -- -- --
A. Cool
B. Oven
C. Toasty
D. Chilly
Ans : C
72. Bat :Â Baseball 
Brush : -- -- --
A. Painting
B. Bristles
C. Comb
D. Sketching
Ans : A
73. Bright :Â Sparkling 
Nonsense : -- -- --
A. Poem
B. Hogwash
C. Insight
D. Knowledge
Ans : B
74. Eye :Â Face 
Lens : -- -- --
A. Camera
B. Clear
C. View
D. Apparent
Ans : A
75. Greece :Â Country 
Salami : -- -- --
A. Sandwich
B. Salty
C. Meat
D. Beef
Ans : C
76. Freckle :Â Tiny 
Young : -- -- --
A. Baby
B. Infantile
C. Old
D. Childish
Ans : A
77. Salmon :Â Fish 
Scrabble : -- -- --
A. Monopoly
B. Game
C. Playing
D. Pastime
Ans : B
78. Punishment :Â Repayment 
Thin : -- -- --
A. Rail
B. Skinny
C. Plump
D. Fleshy
Ans : C
79. Picture :Â Portrait 
Spare : -- -- --
A. Room
B. Busy
C. Extra
D. Tiring
Ans : C
80. BIRD :Â BIRDSEED 
Sunshine : -- -- --
A. Plant
B. Burning
C. Sun
D. Heat
Ans : A
81. Sneaky :Â Forthright 
Generous : -- -- --
A. Stingy
B. Giving
C. Surplus
D. Miserly
Ans : A
82. Cake :Â Beat 
Window : -- -- --
A. View
B. Glass
C. Home
D. Shelter
Ans : B
83. Sad :Â Unhappy 
Hidden : -- -- --
A. Secret
B. Game
C. Bold
D. Convert
Ans : A
84. Toe :Â Foot 
Roof : -- -- --
A. Cover
B. House
C. Sky
D. Hide
Ans : B
85. Parcheesi :Â Game 
Jazz : -- -- --
A. Harmonium
B. Musicians
C. Music
D. Band
Ans : C
86. Circle :Â Curved 
Winged : -- -- --
A. Wingless
B. Butterfly
C. Flying
D. Caterpillar
Ans : B
87. Pedals :Â Bicycle 
Television : -- -- --
A. Watching
B. Cartoons
C. Screen
D. People
Ans : C
88. Invite : Prohibit 
Quiet : -- -- --
A. Church mouse
B. Silent
C. Chatty
D. Quiet
Ans : C
89. Car :Â Automobile 
Swamp : -- -- --
A. Low
B. March
C. Wet
D. Small
Ans : B
90. Kitten :Â Milk 
Rain : -- -- --
A. Low
B. Garden
C. Damp
D. Strom
E. Backyard
Ans : A

Receive Updates Straight in Your Inbox by Submitting Your email Below.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...